https://www.amness.nl/wp-content/uploads/2013/10/annemiek1.jpg
AMNESS geeft training en coaching op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap en Persoonlijke Ontwikkeling.

AMNESS richt zich op het individu, teams en organisaties. Werkend vanuit essentie naar concrete resultaten.

AMNESS geeft betekenis, verbinding, verdieping en inspiratie om nieuwe wegen te verkennen.

AMNESS is doorbrekend in overtuigingen, gedrag en patronen.

AMNESS ondersteunt jou, jouw team en organisatie
op weg naar High Performance.

 

 

“All that is every present is I AMness. The feeling awareness of I AMness
is still present. That sense of AMness is an on-going
self-knowing, self-recognizing, self-validity I AMness

Ken Wilber

 

 

Trainingen en coaching

‘Leiderschap is de moed om vanuit oorspronkelijkheid te handelen’

Trainingen

High Performance Leadership
Je voelt de druk oplopen. Je moet meer resultaat behalen soms zelfs met minder mensen. Nog harder werken? Nog harder leidinggeven? Dat is niet de oplossing. Maar wat dan wel? Hoe kun je het beste uit jezelf en anderen halen om tot high performance te komen?

 

Open programma: www.debaak.nl/hpl

Persoonlijk Leiderschap
Vanuit welke waarden en drijfveren geef je leiding aan jezelf en aan anderen? Waar zit jou passie en ambitie? Als jij je afvraagt waar je in je (professionele) leven voor staat en vooral hoe je erin zou willen staan, dan geeft deze training jou de mogelijkheid om dit te onderzoeken op een inspirerende manier. De training stelt je in staat om jouw koers te bepalen vanuit je missie en je impact te vergroten. De training is gebaseerd op Steven Coveys 7 eigenschappen van Effectief Leidinggeven. Je leert deze eigenschappen ontwikkelen op weg naar een succesvol en betekenisvol leven.

Leadership for Life

Deze training combineert de essentie uit de programma’s Leiderschap en Emotioneel Intelligent Leiderschap en verbindt deze met de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van Leiderschap. Het is een bundeling van krachten, bijzondere mensen en ontmoetingen, de nieuwste werkvormen, een verdieping van kennis, een update van jouw emotionele intelligentie, jouw persoonlijke leidersschapsswing en een praktische vertaalslag voor jou als leider naar jouw werkgebied en leven.

Teamtraining
Wat maakt een team een Topteam? Hoe kun je uitgaande van elk individu en de differentiatie hiervan binnen een team tot een succesvolle samenwerking komen? AMNESS zet haar ervaring vanuit de Topsport en de jarenlange expertise vanuit Emotionele Intelligentie, Persoonlijk Leiderschap en groepsdynamica in bij de begeleiding van teams, teamvorming en samenwerking. Dit genereert een verdieping in de persoonlijke ontwikkeling van de teamleden en een gezonde basis om gezamenlijk Topprestaties neer te zetten en resultaten te boeken.

(Job)Coaching
Wil je een nieuwe stap zetten in je carrière of moet je noodgedwongen een andere keuze maken? Wil je je eigen functioneren onderzoeken en je effectiviteit optimaliseren? Dan kan individuele (job)coaching je hierbij helpen. Coaching bij AMNESS is gericht op een patroondoorbraak en het zetten van nieuwe stappen. We analyseren gedrag dat eerder ingezet is als (overlevings)strategie maar niet meer effectief is, of niet meer het gewenste effect heeft. Hoe kun je dit doorbreken en nieuw effectief gedrag inzetten, zodat jij je weer energiek en daadkrachtig voelt, de juiste keuzes maakt en op de goede weg zit.


In-company programma/op maat:
Lees meer

 

 

WORKSHOPS

 Flow voor ondernemers
“Geluk is de uitkomst van een leven dat volledig geleefd wordt en wanneer je volledig leeft dan maak je je helemaal geen zorgen of je gelukkig bent of niet”

Wat is Flow en hoe bereik je deze high performance staat voor jezelf, je team en organisatie? Juist in tijden van crisis is het belangrijk om veerkracht te hebben, nieuwe mogelijkheden te blijven zoeken en jezelf, je team, jeorganisatie uit te dagen om vanuit positieve energie topprestaties en resultaten neer te zetten.

Lees meer

FLOW: Hoe bereik je High Performance?

Iedereen heeft wel eens in flow gezeten: we voelen ons sterk, alert, verrichten moeiteloos werk, hebben het gevoel de situatie volledig meester te zijn en op de top van ons kunnen te presteren. Zowel ons tijdbesef als onze problemen verdwijnen tijdelijk achter de horizon en even lijken we buiten onszelf te staan. Flow is een ‘optimale ervaring’: een staat waarin mensen verkeren wanneer zij zeer geconcentreerd zijn en daar intens van genieten. Flow is een staat waarin high performance wordt bereikt, alsof alles ‘vanzelf’ gaat.
Deze workshop, die gebaseerd is op de Flow-theorie van Mihaly Csikszentmihalyi, ontwikkelt je inzicht in wat flow is, wat de ‘bouwstenen’ hiervoor zijn en hoe je deze bijzondere staat kunt bereiken voor jezelf, in je team, of in je organisatie.

Doel: Je wordt uitgedaagd om Flow te creëren voor jezelf en met elkaar.

Tijdsbesteding: 1 dagdeel/2 dagdelen

Geïnteresseerd? Neem contact op via het aanvraagformulier.

 

Best Year Yet
“Het probleem is niet dat we niet weten wat we moeten doen, maar dat we het eenvoudigweg niet doen” Peter F. Drucker

Best Year Yet is een programma dat is ontwikkeld om managers en medewerkers te coachen om te komen tot hun beste jaar ooit. Het is een aanpak die tot concrete resultaten leidt. Het programma is gebaseerd op een eenvoudig en krachtig concept: Wat als komend jaar je beste jaar tot nu toe zou zijn? Hoe zou dat voelen en wat zou je dan allemaal bereikt hebben? Wat voor invloed zou dat hebben op je gezondheid, je motivatie en je plezier in het werk en buiten het werk?

Lees meer

Aanpak Best Year Yet:
Aan de hand een tiental vragen geleid wordt een plan voor het komende jaar opgesteld.

Gedurende het proces wordt teruggekeken op de successen en teleurstellingen uit het verleden en dit wordt vertaald naar drie richtlijnen (positieve adviezen) voor het komende jaar. Vervolgens worden de deelnemers begeleid in een nieuwe manier om succesvol over zichzelf te denken, ook wel een paradigmashift genoemd. Van hieruit en vanuit de belangrijke waarden en rollen die vervuld worden, formuleren we een top 10 van doelen voor de komende 12 maanden. Deze worden vertaald naar actiestappen om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Tot slot kijken we naar diverse manieren van ondersteuning aan de deelnemers om het beste jaar ooit te realiseren.

Best Year Yet kan ook ingezet worden al een instrument voor teamcoaching. Dit kan zowel bij de vorming van een nieuw team of om een bestaand team een nieuwe impuls te geven.

Deze workshop is zeer inspirerend aan het begin van het nieuwe jaar, bij een nieuwe start of als er een nieuwe uitdaging nodig is.

Doel: jezelf /je medewerkers/je team effectief te maken en je energie te richten op die dingen die er werkelijk toe doen, de belangrijkste doelstellingen te realiseren om zo tot het allerbeste jaar ooit te komen.

Tijdsbesteding: 1 dagdeel

Geïnteresseerd? Neem contact op via het contactformulier.

 

 

Emoties de Baas
Hoe kun je je emoties effectief inzetten ipv dat je er last van hebt? Hoe vind je de juiste balans tussen gevoel en verstand? De workshop ‘Emoties de Baas’ geeft je inzichten in de kenmerken van emoties en aanreikingen om effectief met je eigen emoties om te gaan en met die van andere mensen in jouw omgeving. Dit kan je leidinggevende zijn, je medewerker, je partner en zelfs je kinderen.  Je leert te ‘surfen’ over de golven van emoties en emotiemanagement op een zorgvuldige manier toe te passen. Hierdoor krijg jij de controle over de emoties en kun je bewust sturen naar het gewenste resultaat.

Lees meer

De Workshop ‘Emoties de Baas’ is een verkorte versie van het succesvolle programma Emotioneel Intelligent Leiderschap van de Baak.

Na een introductie over de kenmerken van emoties en bespreken we hoe je deze effectief kunt beheersen. Je leert je eigen emoties en die van andere mensen te herkennen en te erkennen, en je emoties effectief in te zetten. Jij geeft Emotioneel Intelligent Leiding aan jezelf en aan anderen. In plaats van dat emoties jou in de weg zitten, helpen ze je om succesvol en gelukkig te zijn.
‘Emoties de Baas’ is een workshop die op maat wordt gemaakt voor jouw team, organisatie of een club mensen.

Tijdsbesteding: 1 dagdeel/2dagdelen

Geïnteresseerd? Neem contact op via het contactformulier.

CV en Referenties

 ‘to inspire you must be inspired’

AMNESS is in 2003 opgericht door Drs. Annemiek Moeskops. Zij werkt met andere professionals en trainers samen om tot optimale prestaties te komen. Diepgang, verbinding vanuit contact, echtheid en een positieve insteek kenmerken haar aanpak. Werkend vanuit essentie naar concrete resultaten, weet zij het juiste punt te raken. Voor een individu, team, groep of organisatie kan ze echt iets betekenen. De meeste voldoening geeft het haar als de beloofde resultaten en leerdoelstellingen worden gehaald en ook het proces op een prettige en soepele manier verloopt. Haar jarenlange ervaring als topsporter, het begeleiden van topsporters naar de Olympische Spelen en haar opgebouwde expertise* als Leiderschapstrainer maken haar een ervaren senior trainer en coach. Zij heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, en is afgestudeerd op het thema ’Leiderschap in Ontwikkeling’. Sinds 1998 is zij verbonden aan de Baak Managementcentrum VNO-NCW en richt ze zich op de ontwikkeling en innovatie van leiderschapprogramma’s. Haar expertise is Emotioneel Intelligent Leiderschap, Persoonlijke Leiderschap en (Team)Coaching.

*Opleidingen en Certificaties
-Bachelor in Sporteconomie                        
-Economie aan de Universiteit van Amsterdam,
 afgestudeerd op het onderzoek ‘Leiderschap in Ontwikkeling’
-De Leiderschapscirkel
-Train de Trainer vanuit de Baak Management Centrum VNO-NCW
-Leiderschapsprogramma’s bij de Baak Management
Centrum VNO-NCW, The Advanced Leadership Program,
Workshop Persoonlijk Leiderschap, Management van Mensen,
Leiderschap voor Managers, Emotioneel Intelligent
Leiderschap, Intervisie en Coaching

-Train de trainer bij de Baak
-RET training bij Schouten en Nelissen
-MBTI en LSI bij de Baak
-Gestalttraining bij Multidimens  
 België:Persoonlijke Ontwikkeling,
 Coaching&Counseling en Groepsdynamica

-Ademhalings&relaxatie counseling bij 
 Geert Devriendt in België

-Leergang Coaching bij de School
 voor Coaching

-Certificatie EQ-itest bij 
 Pen-psychodiagnostics

-Best Year Yet certificatie en Franchise bij
 J. Ditzler in San Francisco

-Enneagram certificatie bij Helen Palmer
 in San Francisco

-MSCEIT certificatie bij Caruso&Salovey op Yale
 University in New Heaven

 

Referenties
ABN AMRO WCS IT                                                                   
Aeneasstrategy
AUV
Bovemij Verzekeringen
CBR
Codex Stibbe
De Baak Management Centrum
De Beukelaar Groep
Delta Lloyd
Defensie
Gemeente Apeldoorn
Gemeente Deventer
Gemeente Rotterdam
Gemeente Wijk bij Duurstede
Generali Verzekeringsgroep
Govers Accountants/Adviseurs
HMG
ING
Ingrado
Lankhorst Euronete GroupNatura Artis Magistra
Noordwijkse Ondernemers Vereniging
OM Ressortsparket Amsterdam
PolarReal
Politie Amsterdam-Amstelland
Politie Noord- en Oost-Gelderland
Politie Rotterdam-Rijnmond
Politie Zuid-Holland-Zuid
Provincie Utrecht
Rabobank
Robeco
RTL Nederland
Raad voor de Kinderbescherming
SpiritWonen
SNS/Reaal
TBI Holding
TCN Property Project
T-Mobile
VNCI
Van der Meij Advocaten
WestlandUtrechtBank


 “Met haar zowel energieke als rustige uitstraling, relevante kennis, inzicht en ervaring, een zuivere waarneming, zorgvuldige analyse en persoonlijke terugkoppeling, zowel één-op-één als in groepsverband, heeft zij op mij een grote indruk gemaakt

Joep Snieders
Group Controller Gamma Holding N.V.


“Met Annemiek Moeskops heb ik gewerkt als provinciesecretaris/algemeen directeur van
Utrecht. Het leiderschaps-traject voor alle leidinggevenden is door haar (en haar compagnon) op uitstekende wijze uitgevoerd.

De langdurige ervaring van Annemiek en haar feilloze intuïtie -noem het emotionele intelligentie- geven haar aanpak altijd iets onverwachts. Je bent ‘s avonds verder gekomen dan je ‘s ochtends had gehoopt…

Herman Sietsma
Adviseur Publiek Domein

 

“Ik ben met Annemiek in contact gekomen via de training ‘Emotioneel Intelligent Leiderschap bij de Baak’ en later heb ik haar opgezocht voor persoonlijke coaching. Zij weet op een effectieve manier inzichtelijk te maken waarom je instinctief reageert op een bepaalde wijze en  vervolgens samen daar een opening in te realiseren. Annemiek heb ik ervaren ik als een betrokken en emotioneel intelligente coach.

Reinier Gerrits
Manager Energie en Klimaat VNCI


“Ik heb de training Persoonlijk Leiderschap als zeer nuttig ervaren. Annemiek is een zeer prettige trainster die in no time een goede en open sfeer in de groep weet te creëren. Ze is erg verbonden en betrokken bij de groep en daagt iedereen uit het beste uit zichzelf te halen. Ze durft zich ook kwetsbaar op te stellen en is erg flexibel. Het programma past zij aan op de behoefte van de groep en we hebben als groep (en natuurlijk ook de individuen in de groep) echt stappen gemaakt.”

Mirjam Mos
Kantoordirecteur ABN AMRO Bank

 

Ik gun het heel veel mannen en vrouwen om tijdens de training te ervaren hoe het is om te groeien door zichzelf te zijn. Mij heeft het verbinding, ruimte en opluchting gegeven. Verbinding met mezelf, met wie ik ben en te ervaren hoe mijn kwaliteiten zijn gegroeid. Ruimte omdat ik voor mezelf de kans creëerde om te doen waar ik energie van krijg. Opluchting omdat ik merkte dat voor mij het beste leiderschap komt als ik mijn eigen leven en kwaliteiten inhoud geef.  
Om dat te ontdekken en toe te staan in een training met kennis, deskundigheid en respect voor een ieder,  zie ik nog steeds als de mooiste kans die ik heb kunnen ‘verzilveren’. Annemiek weet als geen ander door te luisteren, te duiden en door te vragen, de kansen en mogelijkheden te vinden voor mij en college deelnemers.”

Carry Roozemond
Voorzitter Ingrado

Contactgegevens

Email:annemiek@amness.nl
Tel: +31 (0) 6 551 580 68
KvK: 53 09 22 79